Terug naar het overzicht ›
Gepost op 18 mei 2021 in Interieurtips

Breng kleur in je interieur, met DEBA!

We brengen graag wat meer kleur in huis, maar weten soms niet hoe we dit het beste aanpakken. Hoe breng je op een stijlvolle manier wat meer kleur in je interieur? Je leest het hieronder in onze tips, geïllustreerd met enkele sfeerbeelden uit ons assortiment.

Een accentkleur doet het nog steeds

Een accentkleur werkt, en kan je woonkamer omtoveren tot een stijlvol interieur. Kies voor een feller kleurtje in de lente en zomer, en een warmere kleur voor de koudere dagen. Ook pasteltinten zijn tegenwoordig heel erg in. Welke kleur je ook kiest, ze geven ongetwijfeld een vrolijke toets aan je interieur.


Foto: Tenzo - dressoir Plain


Foto: Xooon - zetel Modena


Foto: Henders & Hazel - fauteuil Northon

Kussens in alle kleuren, yes!

Zelfs al kies je voor je meubelen eerder voor een neutraal kleurenpalet, met een paar felle kussens breng je meteen wat meer kleur in huis. Het is geen grote hap uit je budget, én als je erop bent uitgekeken kun je ze al snel eens verwisselen.

Natuurlijk hoort hier ook een bijpassende plaid of deken bij. Bij warmere temperaturen neem je dit gewoon mee naar buiten om lekker lang te genieten van een gezellige zomeravond of barbecue.


Foto: Zuiver - Kussen April


Foto: HK Living. De collectie kussens op onze website vind je hier.

Een meubelstuk in een trendy kleur

Soms moet je gewoon eens durven, want een meubelstuk in een opvallende kleur kan je woonkamer plots een totaal andere look geven. Zo kun je op onze website filteren op een kleur naar keuze. Start de zoektocht, want alle saaiheid wordt verbannen uit je interieur, met een meubel in een felle kleur!


Foto: Richter Young Design - hoekzetel Top


Foto: Henders & Hazel - zetel Novara


Foto: Dutchbone - Loungechair Kate

Ook de kleur van je stoelen kunnen de sfeer bepalen. Naast neutrale kleuren vind je nu ook gewaagde kleuren terug in de nieuwe collecties. Mix en match erop los voor een vrolijk kleurenpallet!


Foto: Zuiver - barstoel Benson

Tapijten = gelukkige voetjes

In elk seizoen kun je genieten van een tapijt. Tijdens warme dagen loop je graag rond op je blote voeten, tijdens koude dagen voelt een tapijt dan weer lekker cosy en warm. Durf te spelen met kleuren, patronen en stoffen.

Geometrische figuren en drukke prints zijn terug in, dus laat je volledig gaan. Een streling voor het oog, en voor de voetjes!


Foto: Karpi Group - Tapijt Romain

Foto: Dutchbone - Tapijt Pix

Foto: HK Living - tapijt Gradient

Bloemen en planten voor een fleurige toets

Een boeket bloemen kan meteen de hele ruimte opfrissen, maar ook een plant ‘breekt’ de muren en brengt sfeer in huis. Wil je eens iets anders? Kies dan voor een leuke hangplant of een opvallende vaas die ook leeg erg mooi staat in je interieur.

Ontdek onze accessoires voor bloemen en planten in onze webshop, en de fleurige stand van Boutique Botanique met bloemen, planten en droogbloemen  in onze toonzaal.


Foto: Zuiver - vaas Bassin


Foto: House Raccoon

Heb je geen groene vingers? Geen probleem, tegenwoordig is de botanische stijl ook terug in. Ook in onze kaders en schilderijen vind je prachtige prints van bloemen en planten. Dan hoef je ze alvast geen water te geven ;-)


Foto: Euro-Art. - kader Emerald Jungle

 Doe je graag wat inspiratie op? Check dan zeker ons moodbord ‘Decoreren met planten’ op onze Pinterest-pagina.

Decoratief durven, en doen!

Decoratie kan echt het verschil maken. We hadden het al over vazen in verschillende formaten, sierkussens in trendy kleuren, een tapijt met een vrolijk motief, of kleurrijke accessoires. Maar denk ook aan een stijlvolle klok of spiegel aan je muur of een trendy lamp in een mooie kleur.

Tegenwoordig zien we goud en metaal weer talrijk onze woonkamers vullen, maar ook natuurlijke materialen zoals hout en rotan. En waarom niet, prachtig toch?


Foto 1: Pomax vloerlamp Rota - Foto 2: Hanglamp Punch

Kunstwerkjes van je kinderen

Wie kinderen heeft, ontvangt geregeld wel eens een kleurrijk kunstwerkje eigenhandig gemaakt door je kroost. Gooi ze niet weg, berg ze niet te snel op, maar stal ze met trots uit aan de muur, op je dressoir, of in een mooie boekenkast of wandrek. Je kids zullen het geweldig vinden! En je fleurt er meteen je huis mee op. Wie geen kinderen heeft kan natuurlijk zelf iets in elkaar knutselen :-)

Check alvast dit DIY-idee om de kunstwerkjes van je kinderen een mooi een plaatsje te geven.

Bron: Pinterest

Kale muren, saaie muren

Je muren staan zo veel mooier als ze versierd worden met een mooi stukje kunst, fotokaders, schilderijen, posters, of schappen gevuld met decoratie. In onze webshop vind je alvast een greep terug uit het assortiment, nog meer sfeer en decoratie vind je in onze toonzaal!

 
Foto: Tenzo - wandrek Bridge

Kortom, kleur kun je op verschillende manieren in huis brengen. Je hoeft er niet per se een muur voor te verven of het hele huis te restylen. Met meubels, planten en decoratie kun je ook al veel verwezenlijken. Zolang je er zelf maar gelukkig bij bent!

En als je graag wat sfeer opsnuift, kom gerust eens langs in onze winkel. Onze interieurspecialisten staan je graag bij met tips en advies. Tot binnenkort?

Greetje Meersman van de afdeling slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.